Vodič po analnem seksu – kar sta oba vedno želela vprašati

O analnem seksu se veliko prepogosto pogovarjamo le na nivoju mitov in nekih predsodkov, recimo moški si ga želijo bolj kot ženske. Zanjo v resnici ni užitek. Vsi ga delajo, le ti ne. Analni orgazem ne obstaja. Teh je še veliko, pa jih ne bomo naštevali.

Ti miti so v večini, ali še bolj, vsi, neresnični, povedo pa nekaj o vseh nas. Da se veliko premalo pogovarjamo o analnem seksu (oralnem, penetrativnem ali kakšnemkoli drugačnem), saj je še vedno taboo.

Ampak zakaj je temu tako. Analni sex lahko ponudi zelo veliko užitka tako stalnim partnerjem, kot tudi med naključnimi seksualnimi srečanji. Da ne govorimo o tem, da ima še dodatno privlačnost ravno zaradi svoje taboo narave.

Na začetku moramo preskočiti dve oviri. Kako dati pobudo, ko si ga želite in kako ga narediti prijetnega za oba partnerja, kateregakoli spola že.

Pobuda za analni sex – prejemanje

Ko ste pripravljeni na to da bi bili na prejemalni strani analnega seksa je pomembno, da imate nadzor nad vsem, kar se dogaja, od začetka do konca. To pomeni, da morate nujno očitno pokazati, da si ga želite, kajti partner bo lahko omahoval, da bi začel z njim, brez jasnega prikaza dovoljenja.

Najboljši način, da partnerju pokažete, da si želite analnega seksa je, da mu poveste, da is želite analnega seksa.

Marsikomu se bodo vaši namigi in telesna govorica izmuznili, zato je najbolj varen in dokončen način, da partnerju poveste, da si ga želite, seveda pa se morate pogovoriti tudi o mejah in morebitnih prejšnjih izkušnjah.

Pristopite lahko na dva načina. Lahko partnerju direktno poveste takrat, ko ste pripravljeni seksati, kar je za marsikoga bolj naraven in bolj prijeten način. Res pa je, da v tem trenutku nimate ravno veliko časa za dolgotrajne pogovore o prej omenjenih omejitvah in strahovih, ki jih imate kot začetnik/ca pri analnem seksu.

Drugi način je, da analni seks omenite prej, recimo med seksi flitranjem preko SMS sporočil, TikTok sporočil ali pač e-mailov. Takšen način pogovora bo poskrbel za anticipacijo, ki lahko še poveča seksualno energijo. Ima pa tudi slabe strani. Morda vas bo želja spustila, ko bo čas in mesto primerno, ali pa, druga oseba si lahko misli, da je to vse, kar si želite od njih in se bo fokusirala le na to, ostali deli vašega telesa pa bodo osamljeni.

Drugi pristop, ki je bolj primeren za tiste, ki ste si pri analnem seksu že bolj domači pa je, da partnerju poveste tako, da mu pokažete. Vodite njegovo/njeno roko ali uporabite majhen vibrator, narejen za analne igre, torej ima razširjeno osnovo.

Če prvič poskušate pegging in vaša partnerica ni navajena gibov penetracije, je to super priložnost, da se pogoorita o tem, kako ponavadi seksata, kaj mislite, kako stvari delujejo ni ji daste tudi kakšen nasvet.

Pobuda za analni sex – dajanje

A analni seks boli? Seveda lahko. Ampak, ali lahko oba uživata v analnem seksu? Seveda, da lahko. Ampak, pristopiti morata … počasi in nežno.

Najprej naj bo zelo jasno. Če vam partner/ica ni jasno povedal/a ali je on/a začela z analnim seksom, morate najprej vprašati.

Kot smo že omenili, možnosti je več, lahko jo/ga direktno vprašate kar med sexom ali predigro, lahko to vprašanje postavite prej, morda preko messenger sporočila ali e-pošte, lahko pa enostavno pokažete partnerju/partnerki, da si tega želite tako, da se nekoliko bolj intenzivno ukvarjate z njeno/njegovo ritjo med predigro in ocenite reakcijo.

Najpogosteje slišimo, da je najboljši položaj za analni seks žličkanje (spooning). Oba ležite udobno in sproščeno in sta podprta na celotni površini telesa. Partner ga izvleče in podrgne po sprednjem partnerju, ta pa lahko hitro in jasno pove, ali je to ok ali ne, brez da bi močno uničil trenutek.

Ampak najpomembnejše lekcije ne smete pozabiti. Nič, prav nič ni boljšega, kot dobra stara komunikacija. Ja? Ne?

Naj bo analni seks bolj prijeten

Analni seks ponavadi zahteva nekaj priprave. Redko, zelo redko se bodo zvezde poravnale in oba bosta imela veliko željo ob točno istem času in bosta imela neverjeten, najbolj zadovoljujoč analni seks.

Če si na strani, ki prejema analni sek (pa naj bo to analna penetracija ali le oralno-analni užitki), si ti tisti/a, ki nadzira situacijo. Nadzoroval/a boš hitrost in on/a bo moral ubogati, v nasprotnem primeru se stvar prekine. Priložnost izgubljena, pa vemo, se vrne le redka, v tem primeru je potrebno ponovno vzpostaviti zaupanje, da bodo stvari potekale kot dogovorjeno.

4 načini kako bo analni seks še boljši

  • Položaj. Seveda poznaš razlike med položaji za seks, eni so bolj primerni drugi so drugače primerni. Tudi za analni seks so nekateri položaji bolj primerni, drugi pa manj. Top 5 položajev za analni seks smo opisali spodaj, to so: ona zgoraj, žlička, na hrbtu od zadaj, doggy in zadnji, presenetljivo, misionarski položaj.
  • Lubrikant. Več je bolje, več je več in vsi pregovori, v tej smeri, tukaj resnično veljajo. Uporabljajta čim boljši lubrikant, narejen za analni seks. In uporabita ga toliko, da bi lahko z njim potisnila kravo skozi ključavnico, nato pa ga dodajta še malo. Več kot bo lubrikanta, bolj bosta uživala. Čisto enostavno.
  • Kondom. Kondomi so super za analni seks in ne le zato, ker poskrbijo za varen seks. Drugi razlog je tudi ta, da lubikant deluje še bolje na gladki površini kondoma. Tako je analni seks s kondomom bolj prijeten za oba. Pomagajo pa lahko tudi, da partner, ki daje, orgazmira nekoliko kasneje.
  • Igrače za analni seks. Tudi profesorji analnega sexa pravijo, da je najboljše, če se človek analnega seksa vsakokrat loti postopoma. Pred penetracijo je prijetna predpriprava, tako da je uporaba analnih igrač nekaj popolnoma normalnega. Naj bo to butt plugg ali vibrirajoči analni vibrator, vsaka predpriprava bo naredila analni seks še boljši.
    Ampak, ne pozabimo, analne igrače morajo biti narejene za analno uporabo. Naj bodo razširjene na začetku. Dodatno je nujno, da vse, kar uporabite pri analnem seksu dobro očitite ali vsak prekrijete s svežim kondomom, preden igračo uporabite v drugi odprtini.

In na koncu, med analnim seksom uporabite še kak dodaten vibrator za klitoris in tako poskrbite za dvojno intenziteto in užitek.

Najboljši položaji za analni seks

Misionarski položaj

Pravite, da je misionarc za začetnike, ali tiste, dolgočasneže med seksom? No, motite se. Misionarni položaj je lahko fantastičen položaj za analni seks.

Penetracijo si olajšate tako, da pod zadnjico položite nekaj vzglavnikov in tako dvignete zadnjico in spodnji del trupa višje. Gležnje zavihtite na partnerjeva ramena in že lahko počasi prodre v vas. No, sedaj pa še kdaj rečite, da je misionarski položaj dolgočasen.

Doggy style analni seks

To je verjetno najpogosteje uporabljen položaj za analni seks in je res tisti, ki ga najpogosteje uporabimo tudi za prvi analni seks.

Pri analnem seksu v pasjem položaju moramo pa še vedno močno paziti, saj mora partner, ki penetira, nujno paziti na hitrost, globino in moč in ne kar “navaliti”. Ponovno, vse je odvisno od tega kaj in kako boste skomunicirala, torej, pogovarjajmo se, in vse bo ok. Ne samo ok, super.

Cowgirl ali ona zgoraj

Seveda je to lahko tudi kavboj, ne le kavbojka, spoli se v tem članku, kot v življenju, spreminjajo in uporabljajo po želji.

Partner, ki je penetriran, v tej poziciji uživa, ker ima popolno kontrolo. Nadzira lahko globino, hitrost in intenziteto, zato je ta položaj izjemno pogosto tisti, ki ga izberemo kot prvi položaj za prvi analni seks.

Če pa želite dvigniti romatičnost tega položaja, se lahko “spodnji” partner nasloni na steno ali vrh postelje in si tako gledata iz oči v oči, dodatno pa vas lahko še z rokami podpira, da je penetracija tako počasna, kot si jo želite.

Analno žličkanje

Jutranje cartanje ki se prelije v jutranji in počasni seks je odlična ideja na dan, ko imate čas poležavati. Je pa ta položaj tudi super primeren za analni seks, saj imata oba proste roke. Predlagamo, da uporabita dodaten vibrator za še dodatno stimulacijo klitorisa, recimo takšnega malčka.

Kakšen koli položaj bosta izbrala, ne pozabita, uživati morata oba.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja