Vodič po oralnem sexu

Najprej na začetku o začetku

Brez skrbi, tudi če se prvič vržeš na glavo, ti ne bo hudega, vsak in vsaka začne nekje.

Ampak, če ti lahko pomagamo, da bo prvič lažje in bolje za oba, to z veseljem naredimo, kajti, življenje je prekratko, da bi uživali v srednje dobrem oralnem seksu.

Na koncu koncev, če delaš, delaj tako, kot je prav.

V tem vodiču smo zbrali vse in čisto vse, kar potrebuješ za dajanje in sprejemanje oranlega seksa, zraven pa smo dodali še vse kar je zanimivega in zabavnega. Kajti, seks brez zabave je kot sladoled brez leda. Pač ni.

Najprej osnovni fakti

Razčistimo najprej osnove, da skočimo v globino.

Ja, oralni seks je “pravi” seks

Starejši se sklicujejo na Clintona, vsi ostali na cerkev, ko pravijo, kaj je v resnici seks in kaj ni. Penetracijski vaginalni “dal sem ga noter” seks še zdaleč ni edini in merodajni način seksanja. Oralni seks je lahko ravno tako zabaven, ravno tako erotičen, ravno tako zadovoljujoč, kot vaginalni ali analni (če te zanima več o njem, najdeš tukaj), če ne še bolj. On to za oba, na obeh straneh.

Tvoj_a izgleda drugače od drugih

Anatomija je kar kompleksna zadeva. Zato jo zdravniki in zdravnice tako dolgo študirajo. Kar je še bolj pomembno je, da penisi in vagine obstajajo v vseh različnih variacijah, velikostih in oblikah, zato ne razmišljaj o tem, kako izgleda tvoj_a. Ker ni važno, vsak je drugačen.

Vagine le redko izgledajo kot popolne breskvice in penisi le redko izgledajo gladki ali so veliki kot emotikoni bučk.

Vsak_a ima svoj vonj

Ja, res je, vonjave so del nas, takšne in drugačne, prijetne in manj prijetne. In ne glede na to, koliko se umivaš, žajfaš ali čohaš, vonjave ostajajo.

Kar pa ne pomeni, da lahko smrdiš. Redna higiena in hitra osvežitev tik pred seksom je prijetna tako zate, kot za partnerja ali partnerko.

Da se boš res počutil_a sveže, lahko:

 • Se stuširaš ali skopaš ali pa umiješ genitalije z vodo in milom.
 • Če se želiš le na hitro pofrišat, uporabi vlažno papirnato brisačo ali vlažne robčke.
 • Izogibaj se parfumom in deodorantom, kajti le redki so res prijazni občutljivim delom telesa

In vsak_a ima svoj okus

A veš čigave genitalne tekočine imajo okus po marjeticah? Nikogaršnje. Vsak_a ima svoj okus.

Dokler si zdrav_a in je takšen_na tudi tvoja partnerka, in si razmeroma higieničen_na, je vse ok.

Če pa želiš spremeniti okus tekočin, je hrana bolj ali manj najpomembnejši faktor. Ananas je vse kar bom rekel. No, pa še to. Izogibaj se česnu, čebuli, špargljem in zelju, ki naj bi dajali slab okus. Vsaj za kakšen dan.

Za to, da bodo tvoji sokovi bolj prinetni, pa poskusi:

 • ananas, sej sem rekel
 • papajo
 • cimet
 • zeleno (vprašaj mamo)
 • muškatni orešček

Zanosil_a ne bo_š, lahko pa dobiš spolno prenosljivo bolezen

Nikakršne možnosti ni, da katerikoli partner pri oralnem spolnem odnosu zanosi. 0 %. Res pa je, da to ne pomeni, da lahko z vsakim ali vsako, kjerkoli in kadarkoli.

Kakršnikoli kontakti kože na kože na genitalijah lahko prenašajo SPB (spolno prenosljive bolezni, res je dolga). In enako velja če pride do stika z vaginalnimi, analnimi ali izločki iz penisa.

Spolno prenosljive bolezni, ki jih lahko dobiš (daš) med oralnim spolnim odnosom:

 • gonoreja
 • Klamidija
 • HSV-1 in HSV-2
 • Sifilis
 • HPV
 • HIV

Nekatere spolne bolezni nimajo drugih simptomov, lahko pa vključujejo:

 • vneto grlo (ja, to ni zato, ker si se sprehajal z mokrimi lasmi)
 • odprte rane ali druge težave v ustih in okoli ustne votline
 • zatečene limfne žleze

Če ima tvoj partner_ka vagino

Pogosta vprašanja

A se res fokusiram na klitoris

Ja, lahko, lahko ga božaš bolj ali manj intenzivno in si bolj ali manj skoncentriran. To predlagamo predvsem proti koncu, saj je klitoris bolj občutljiv in vzbuja bolj intenzivne občutke. Vsekakor naj bo to kot lizanje sladolda, ne kot trkanje po vratih.

A jezik porineš noter ali se raje izogibaš penetraciji

To je odvisno od tega, kaj paše tebi in njej.

Nekaterim je penetracija z jezikom zmešano seksi, drugi bi rekli, da je stimulacije manj, saj se večina končičev nahaja na vhodu. Kar vama je všeč je vajin odgovor.

Kaj če je noseča ali ima menstruacijo

Če se oba strinjata in vama je to ok, je to ok. Stvari so v teh primerih lahko nekoliko umazane, zato je verjetno bolje, da se fokusiraš na klitoris. Pač vedi, da ima kri svoj vonj in okus po kovii. Morda uporabiš oralni kondom.

Tehnike oralnega seksa

Poskusi tako:

 • s širokim jezikom vleči dolge polize po njenih spodnjih hlačkah, tako dolgo, da postanejo hlačke in ona, mokre.
 • Sedaj sta pripravljena na jezik neposredno na koži. Vzami si čas in se posveti notranji strani beder, pa tudi zgornji del, nad klitorisom je zelo prijetno mesto za oralne užitke
 • Položi svoj jezik na spodnji del vulve in poliži do vrha. In ponovi. In ponovi. In ponovi. In …
 • Iztegni jezik in z vrhom jezika opisuje majhne krogce na pokrovu klitorisa – koža, ki pokriva vrh klitorisa
 • Sedaj s prsti nežno potegni ta pokriv navzdol, tako da se lahko z iztegnjenim jezikom sfokusiraš na klitoris. Začni počasi in nežno in stopnjuj v hitro in močno.
 • Ko vidiš kaj ji paše, nadaljuj tako dolgo, da doživi orgazem. Ali tako dolgo, dokler se ne spomnita česa drugega.

Poze pri oralnem seksu

Bolj ali manj vsaka poza, v kateri so že seksal_a, je lahko tudi poza za oralni seks. SEveda pa so nekatere bolj primerne in bolj udobne od drugih, vse je odvisno od tega kako zagret_a si 😀

Poze za oralni seks pri katerih najmanj boli vrat so:

 • Leži na hrbtu in uživaj: Ta je najbolj enostavna, ženska naj leži na hrbtu, dodaš lahko vzglavnik po njeno rit od nekoliko naj odpre noge. Ti se vleži ali poklekni med njene noge in skoči v akcijo.
 • Kontrolfreak: Ti se vleži na hrbet, ona pa naj počepne nad tvoj obraz in obrnjena naj bo k tebi ali k tvojim nogam. Na takšen način ona nadzoruje premike in pritisk, seveda pa te lahko tudi opazuje ob tem. Nekaterim je še bolj všeč, če je obrenjena stran, takrat je pri roki (pri jeziku) tudi analna odprtina, tako da se odpre cela nova paleta možnosti.
 • Skoraj 69: Tukaj ona zajaha tvoj obraz tako kot zgoraj, se obrne navzdol, proti glavni nagradi na tvojem telesu in se nagne naprej. Lahko, če želi, vrne užitek v obliki 69 oralnega seksa, lahko pa tudi ne, pa samo uživa.

Oralni seks, če ima tvoj partner penis

Pogosta vprašanja

Kaj počnem, če je obrezan – v osnovi ni veliko razlike pri oralnem seksu, če je partner obrezan ali ne. Res je, v Evropi bolj redko naletimo na obrezane, pa vseeno, vsi smo svetski ljudje in vidimo svašta. Oralni seks je podoben, začnemo z roko, se premikamo po penisu gor in dol, in drgnemo vse, kar bi drugače drgnila koža penisa. Ni potrebno uporabljati več sline ali biti bolj previden.

A moram pogoltniti celega? Mediji so polni t.i. deep throat tehnike, pri katerem pogoltneš celi penis in izgleda, kot da to vsi počnejo kar mimo grede. Nič ni narobe s tem, če si tega želiš, ampak če nimaš ravno prakse, lahko grejo stvari precej narobe. Zato počni to, kar ti je prijetno, seveda pa lahko vedno premikaš svoje meje. Nekateri pravijo, da lahko pričaraš občutek deep-throat-inga tako, da daš dvigneš konico jezika na vrh ustne votline in tako objameš penis.

Pogoltnem, izpljunem? To je spet stvar o kateri se strinjajta s partnerjem, seveda pa ne počni ničesar, pri čemer se ne počutiš ok. Vsak ima svoje želje in preference, nič ni posebej bolje ali slabše, je pa vsaka stvar drugačna. Pazi le, sperma gre pogosto težko iz las in ko jo odstranjuješ raje uporabljaj mrzlo vodo.

Tehnike oralnega seksa

Predlagamo, da poskusiš:

 • Prični tako, da vrh jezika pelješ gor in dol po celotni dolžini penisa, in se na vrhu ustaviš da narediš kro okoli glavice po najširšem delu.
 • Ne pozabi na spodnjo stran penisa in z jezikom rahlo ošvrkni t.i. frenulum, kožo, ki povezuje glavico s spodnjim delom.
 • Poliži celo dolžino penisa, ponavaljaj in za dodatne točke naj sprejemalec sliši, kako uživaš medtem ko ga obdeluješ.
 • Primo ga za koren in ga vzami v usta čim več, nato pa se počasi premokaj gor in dol, medtem ko počasi sesaš. To je najbolj klasična tehnika, ki najbolj deluje.
 • Ko se veča užitek lahko pospešiš in tako povečaš užitek in še pospešiš in še … vse do zabavnega konca.

Poze za oralni sex (fafanje)

Enako, kot smo ugotovili pri oralnem užitku z vagino, je lahko praktično katerakoli poza tista, v kateri boš užival_a ti in tvoj partner. Predlagamo pa, da poskusita:

 • Odpri na široko: Lezi na postalo, tako da je tvoja glava blizu roba postelje (ne rabi viseti čez rob, čeprav nekateri zagovarjajo to možnost), in odpri usta, partner pa stoji tako, da gleda proti tvojim nogam in ima penis nad tvojimi usti.
 • Sedi in vleči: Dve možnosti na enem stolu. Naj partner sedi na stolu, ti pa poklekni pred njega in vzemi stvari v svoje roke in usta. Lahko pa se obrneta in ti sediš, partner pa stoji pred tebij, ima noge na obeh straneh stola, ti se pa nagneš naprej.
 • Udobno ljubljenje: To je daleč najbolj udobna poza za oralni seks in najboljša za umirjene jutranje oralne fantazije. Ko partner leži na hrbtu, se ti na boku vležeš tako, da uporabiš njegovo telo za vzglavnik in nežjo uporabiš usta in roke.

Varen oralni seks

Samo en odgovor obstaja in to so kondomi z okusom. Res, ne hecam se. Generalno se veliko število spolno prenosljivih bolezni prenaša tudi preko oranlega seksa in če želiš varno oralno seksati ti kondomi z okusom pomagajo.

Partner_ka želi rimjob (analni oralni seks)

Na začetku želiš vprašati:

 • A to pomeni, da bom lizal_a blato? Nja, no, to je vedno opcija, čeprav se večinoma ne zgodi. Partner naj se nujno umije z vodo ali uporabi nežjo vlažno krpo in na takšen način brez težav odstrani vse blago, ki se nahaja na anusu. Tako je rimjob čist in lahko zelo prijeten za oba.
 • Kaj narediš, če so tam dlake? Ja, nič, nadaljuješ 😀 Enim so všeč dlake, drugim malo manj, eni in ene jih brijejo ali drugače odstranjujejo, drugi malo manj. Povej, komuniciraj in sodeluj le v tem, kar ti paše
 • Poskušam vstopiti z jezikom ali se raje izognem penetraciji? Tudi tukaj je glavno prailo, počneš to, kar ti paše. In kar paše tvojemu partnerju ali partnerki. Nikakor in nikoli ne vtikaj jezika v stvari, kjer se ne počutiš prijetno. Če partnerju ali partnerki to ustreza, uporabi prste ali analni čep za moške, lahko tudi analni vibrator.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja